Blogi

Hätähuuto Herran puoleen

21.03.2020 15:38

Mitä tekikään Suomen presidentti, kun Suomi oli sodassa vuonna 1939, sodassa jota se ei ollut tahtonut.

Presidentti rukoili julkisesti. Tänään Suomi on sodassa näkymätöntä vihollista vastaan. Olemme koronaviruksen kourissa ja monet joutuvat eristyksiin koteihinsa.

Nyt on otettava järeämmät aseet käyttöön. Rukous voi murtaa vihollisen voimat.

Luottaen siihen, että edellisellä kerralla saimme kansakuntana voiton vihollisesta, se onnistuu myös tällä kerralla. Ryhtymäämme nyt rukoukseen Kyösti Kallion rukouksen sanoin:

”Kyösti Kallion rukous” itsenäisyyspäivänä 6.12.1939.

Taivaallinen Isämme, katso armossasi kansamme puoleen. Sinä olet luonut sen ja rakastat sitä.

Sinä näet, että se on mitä suurimmassa vaarassa. Siksi rukoilemme Sinua: Herra, auta meitä hädässämme äläkä anna meidän hukkua.

Lahjoita kääntymys synnin ja laittomuuden tieltä, jotka johtavat kansamme tuhoon. Herra, armahda meitä.

Herra Jeesus Kristus, ilman sinua olemme voimattomia hävittäviä voimia vastaan, jotka tulivat kansamme yli ja myrkyttävät sen.

Siksi me kerskaamme Sinun voitostasi pahuuden henkiolentoja vastaan, joiden vaikutukset ovat joka päivän sanoin ja kuvin julkisuudessa nähtävissä. Herra sinä olet Golgatan ristillä voittanut pimeyden vallat. Niiden täytyy väistyä myös tänään, koska ylistämme sinun nimeäsi niiden ylitse. Tähän me uskomme, sillä Sinä voit myös meidän aikanamme varjella ihmiset saatanalliselta eksytykseltä. Herra armahda meitä.

Auta meitä Pyhän Henkesi kautta ryhtymään omassa elämässämme taisteluun syntiä vastaan ja olemaan kestäviä loppuun asti.

Tee meidät kansamme keskellä merkiksi Sinun vapauttavasta armostasi.

Täytä meidät niin Sinun rakkaudellasi, että me tulemme kuuliaisiksi Sinun käskyillesi. Rakkautesi olkoon meissä se voima, joka voittaa pimeyden vallat kansassamme.

Herra Jeesus Kristus, kaiken voimme sinun kauttasi, siihen me uskomme.

Armahda meitä.

Aamen.

Tämä on joulukortti sekä joulukertomus

22.12.2019 19:06

Missä Jeesus syntyi?

Nimet avaavat salaisuuksia. Koko Raamattu on nimiä täynnä ja ne myös merkitsevät aina jotain. Kun Jeesus opetti kansaa ja erityisesti opetuslapsiaan, hän käytti opetuksessa sen ajan Raamattua, eli Vanhaa testamenttia. Jeesus sanoi Raamatusta, että Mooses, profeetat ja Psalmien kirjoittajat, kaikki kertoivat Hänestä.

Tämän perusteella meidän pitäisikin löytää se paikka, jossa Jeesus syntyi sekä eräs seikka, joka saattaa jäädä tästä tapahtumasta huomaamatta. Jo syntymähetkellä Jeesus alkoi täyttämään sitä tehtävää, jota varten Hänet lähetettiin maailmaan.

Koska majatalossa ei ollut tilaa, oli Jeesuksen äidin Marian ja Joosefin mentävä siihen oikeaan paikkaan, jossa Jumalan Karitsa voisi syntyä. Paikka oli Karjatorni, eli Migdal Eder ja tämä asia ilmenee Miikan kirjan luvussa 4 jakeessa 8. Ja sinä Karjatorni, tytär Siionin kukkula! Sinulle tulee entinen valta, saapuu tytär Jerusalemin kuninkuus.

Minkälainen on tämä kyseinen Karjatorni, joka sijaitsee noin 2 km etelään Beetlehemistä?

Historiaa tutkineet kertovat, että tämä Migdal Eder ei ollut kuitenkaan tavallisten lammaslaumojen vartiotorni, joita laidunnettiin muualla Beetlehemin kedoilla, vaan se oli lähellä kaupunkia Jerusalemiin johtavan tien varrella.

Nämä laumat, jotka laidunsivat tuolla paikalla, oli tarkoitettu Temppeliuhreja varten. Temppelin uhrilampaita kaitsevat paimenet tunsivat hyvin tämän Miikan profetian, siksi he tiesivät heti enkelien ilmoittaessa Messiaan syntymästä sen, mistä tämä löytyisi kapaloituna ja seimessä.

Tutkitaan vielä tarkemmin näiden uhrilampaiden hoitamista täällä kyseisessä Karjatornissa.

Paimenet, jotka huolehtivat näistä karitsoista, olivat erityisesti koulutettuja tätä arvokasta tehtävää varten. Paimenet oli koulutettu tietämään, millainen uhrattavan eläimen tuli olla ja heidän tehtävänsä oli varmistaa, ettei yksikään eläin tullut satutetuksi, vioittunut tai ollut virheellinen. Karitsat syntyivät Karjatornissa ja kapaloitiin, etteivät ne vioittuisi.

Näin myös Jumalan pieni vastasyntynyt Karitsa kapaloitiin Temppelin uhrikaritsoiden seimessä, joka oli kivistä valmistettu.

Lupaus Messiaasta: Miika 4:14.

Mutta sinä, Beetlehem Efrata, joka olet vähäinen olemaan Juudan sukujen joukossa, sinusta minulle tulee se, joka on oleva hallitsija Israelissa, jonka alkuperä on muinaisuudesta, iankaikkisista ajoista.

Jeesuksen ajallisen tehtävän päätös tapahtui Golgatan keskimmäisellä ristillä: Uhri annettiin meidän syntiemme tähden reilun kolmenkymmenen vuoden kuluttua Jeesuksen syntymästä ja silloin Uhrikaritsamme Jeesus sanoi ristillä tärkeät sanat: ”se on täytetty”.

Meillä on pelastus, kun uskomme Jeesukseen ja hänen sovitustyöhönsä Jumalan Karitsana.

Milloin Jeesus syntyi?

Näin Raamattu antaa tarkan ilmoituksen syntymähetkestä Johannes Kastajan isän Temppelipalvelusvuoron kautta. Pappi Sakarias kuului Abian osastoon ja heidän palvelusvuoronsa oli toukokuun lopussa. Enkeli Gabriel ilmestyi palvelusvuoron aikana Sakariaalle ja ilmoitti hänelle, että hän saisi pojan. Tämä myös toteutui, kun iäkäs Elisabet tuli tämän jälkeen raskaaksi ja synnytti pojan, Johanneksen. Kun enkeli Gabriel ilmestyi Jeesuksen äidille Marialle, hän samalla käynnillään ilmoitti myös sen, että Marian sukulainen Elisabet oli raskaana kuudennella kuukaudella.

Näin matematiikka saa hoitaa lopun.

Jeesuksen syntymähetki on tarkistettu ja se on 11. syyskuuta vuonna 3 ennen ajanlaskun alkua, gregoriaanisen kalenterin mukaan. Tähän aikaan vuodesta oli verojen keräämisen aika Rooman valtakunnassa ja se ilmenee Luukkaan evankeliumin kertomuksessa, luku 2, jakeet 1-5.

Raamatun nimet ja paikat sekä ajankohdat löytävät paikkansa.

Mutta mikäs on sitten tämä joulu, jota vietetään 25. päivänä joulukuuta?

Sille on tarkka selitys. Vuoden pimeimpänä aikana, joulukuun 25. päivänä vietettiin aikoinaan auringonjumalan syntymäjuhlaa Roomassa sekä lisäksi egyptiläisten, babylonialaisten, kreikkalaisten, muinaispersialaisten epäjumalien syntymäjuhlia.

Paavi Julius vakiinnutti v. 345 jKr. tämän päivän myös Jeesuksen syntymäjuhlan päiväksi.

Näin tämä joulun vietto sai sijansa joulukuun 25. päivänä ja niin se on tänäkin vuonna.

 

Hyvää joulua ja siunattua vuotta 2020!

 

Profeetallisen sanan alkuperä

15.12.2019 12:48

 

Emmehän me seuranneet viekkaasti sepitettyjä taruja, kun teimme teille tiettäväksi Herramme Jeesuksen Kristuksen voimaa ja tulemusta, vaan olimme hänen valtasuuruutensa silminnäkijöitä.
17. Hän sai Isältä Jumalalta kunnian ja kirkkauden, kun hänelle tuli tämä Ylhäisimmän Kirkkauden ääni: "Tämä on minun rakas Poikani, johon minä olen mieltynyt."
18. Tämän äänen me kuulimme tulevan taivaasta, kun olimme hänen kanssaan pyhällä vuorella.
19. Niin on nyt meille profeetallinen sana entistäkin lujempi, ja te teette hyvin, jos otatte siitä vaarin niin kuin pimeässä paikassa loistavasta lampusta, kunnes päivä valkenee ja kointähti syttyy teidän sydämissänne.
20. Ennen kaikkea teidän tulee tietää, ettei yksikään Raamatun profetia ole kenenkään omin neuvoin selitettävissä (tai: "ole syntynyt ihmisestä itsestään."),
21. sillä mitään profetiaa ei ole koskaan tuotu esiin ihmisen tahdosta, vaan Pyhän Hengen johtamina ihmiset ovat puhuneet sen, minkä saivat Jumalalta.

(2. Pietarin kirje)

Hän teki sen

22.12.2018 20:58

Ellei Jumala olisi meitä rakastanut ja lähettänyt poikaansa maailmaan, olisimme kadotuksen omat.

Joulu on ilon juhla sen tähden, ettei Jumala ole hylännyt meitä.

Jeesuksen syntymäjuhlaa vietetään jouluna. Jeesus on lupausten täyttymys.

 

Jesaja kirjoittaa n. 700 vuotta ennen Jeesuksen syntymää:

Sillä lapsi on meille syntynyt, poika on meille annettu. Hänen harteillaan on herruus, ja hänen nimensä on Ihmeellinen neuvonantaja, Väkevä Jumala, Iankaikkinen isä, Rauhanruhtinas.

Herruus on oleva suuri ja rauha loppumaton Daavidin valtaistuimella ja hänen valtakunnallaan. Se vahvistetaan ja lujitetaan oikeudella ja vanhurskaudella nyt ja ikuisesti. Herran Sebaotin kiivaus on sen tekevä. (Jes.9:5-6)

 

Jeesus sanoo meille tärkeitä sanoja:

"Jos joku tahtoo kulkea minun perässäni, hän kieltäköön itsensä, ottakoon ristinsä ja seuratkoon minua.

Sillä joka tahtoo pelastaa elämänsä, kadottaa sen, mutta joka kadottaa elämänsä minun ja evankeliumin tähden, pelastaa sen.

Mitä se hyödyttää ihmistä, vaikka hän voittaisi omakseen koko maailman mutta saisi sielulleen vahingon?

Sillä mitä ihminen voi antaa sielunsa lunnaiksi?

Joka häpeää minua ja minun sanojani tässä syntisessä ja avion rikkovassa sukupolvessa, sitä myös Ihmisen Poika häpeää, kun hän tulee Isänsä kirkkaudessa pyhien enkelien kanssa." (Mark. 8:34-38)

 

Odotamme Jeesuksen lupauksen täyttymistä ja toivotamme toisillemme armorikasta Jeesuksen syntymäjuhlaa!
 
-------------------------

Valmistu, Herran kansa

16.12.2018 13:12

 

Nöyryyttä, hiljaisuutta
Jumala rakastaa,
ei kärsi kopeutta,
ylpeitä vastustaa.
Kun sydän haluinen
Herraansa odottaapi,
se tietä valmistaapi
tulolle Jeesuksen.

(Virsi 7:3)

Luopumuksen aika

31.01.2018 13:18

Ennen Jeesuksen paluuta tapahtuu suuri luopumus.

 

Jeesus sanoo Matteuksen evankeliumin luvussa 24 seuraavaa:

Silloin monet luopuvat, ilmiantavat toisensa ja vihaavat toinen toistaan.

Monta väärää profeettaa nousee, ja he eksyttävät monia. Ja koska laittomuus lisääntyy, kylmenee monien rakkaus.

 

Tässä on kuvaus aikajaksosta, jolloin on erilaisia vainoja niitä kohtaan, jotka uskovat Jumalan sanaan ja Jeesukseen. Tämän päivän mediassa on paljon hyökkäyksiä niitä kohtaan, jotka ”ovat vielä niin vanhanaikaisia, että uskovat Raamatun olevan totta ja Jumalan sanaa”.

 

Jeesus sanoo kuitenkin niille, jotka pitävät uskonsa lujina:

Mutta joka kestää loppuun asti, pelastuu.

 

Jeesus sanoi myös:

Tämä valtakunnan evankeliumi julistetaan koko maailmassa, todistukseksi kaikille kansoille, ja sitten tulee loppu.

 

Yllätys, yllätys tämä on jo totta tänä päivänä, sillä evankeliumi on saarnattu läpi koko maailman.

 

Tässä linkkejä, joista voit käydä toteamassa asian todellisuuden:

 

Kirkkaus palaa Jerusalemiin. Osa 1/2 (https://www.tv7.fi/vod/player/58830/)

 

Kirkkaus palaa Jerusalemiin. Osa 2/2 (https://www.tv7.fi/vod/player/59647/)

 

Ylösnousemus

27.01.2017 20:23
Paavali puolustautuu Feeliksin edessä 
 
Maaherran nyökättyä merkiksi, että Paavali sai puhua, tämä vastasi: 
 
"Koska tiedän sinun olleen monta vuotta tämän kansan tuomarina, puolustaudun luottavaisin mielin. 
Voit itse varmistaa, ettei ole kuin kaksitoista päivää siitä, kun menin ylös Jerusalemiin rukoilemaan. 
Nämä miehet eivät ole tavanneet minua väittelemästä kenenkään kanssa tai aiheuttamasta levottomuutta, eivät temppelissä, eivät synagogissa eivätkä kaupungilla. 
Eivät he myöskään voi näyttää sinulle toteen sitä, mistä he nyt minua syyttävät. 
Mutta sen minä sinulle tunnustan, että kuljen sitä tietä, jota he sanovat lahkoksi, ja näin palvelen isieni Jumalaa ja uskon kaiken, mitä laissa ja profeetoissa on kirjoitettu. 
Minä pidän sen toivon Jumalaan, että on oleva ylösnousemus, jota nämä itsekin odottavat, sekä vanhurskaiden että väärintekijöiden. 
Siksi ahkeroinkin, että minulla aina olisi loukkaamaton omatunto Jumalan ja ihmisten edessä. 
(Ap.t. luku 24:10-16)
 

Oletko valmis ylösnousemukseen?

Tämän elämän sanat

18.09.2015 16:00

Apostolien tekojen luvussa 5 on mielenkiintoinen kertomus siitä, kuinka apostolit oli vangittu ja heitetty vankilaan:

Mutta yöllä Herran enkeli avasi vankilan ovet, vei heidät ulos ja sanoi: "Menkää, astukaa esiin ja puhukaa temppelissä kansalle kaikki tämän elämän sanat." Sen kuultuaan apostolit menivät päivän koittaessa temppeliin ja opettivat. Mutta ylipappi ja ne, jotka olivat hänen kanssaan, tulivat ja kutsuivat koolle neuvoston ja kaikki Israelin vanhimmat ja lähettivät noutamaan apostoleja vankilasta. Kun oikeudenpalvelijat saapuivat vankilaan eivätkä löytäneet heitä sieltä, he palasivat takaisin ja kertoivat: "Me kyllä näimme, että vankila oli tarkasti lukittu ja vartijat seisoivat ovien edessä, mutta kun avasimme ovet, emme löytäneet sisältä ketään." Kun temppelivartioston päällikkö ja ylipapit kuulivat nämä sanat, he olivat ymmällään heistä eivätkä tienneet, mitä tästä seuraisi. Mutta joku tuli kertomaan heille: "Kuulkaa, ne miehet, jotka te panitte vankilaan, seisovat temppelissä ja opettavat kansaa." Silloin päällikkö meni oikeudenpalvelijoiden kanssa hakemaan heitä, ei kuitenkaan väkivalloin, sillä he pelkäsivät, että kansa kivittäisi heidät. He toivat apostolit ja asettivat heidät neuvoston eteen, ja ylipappi kuulusteli heitä. Hän sanoi: "Emmekö ole kieltämällä kieltäneet teitä opettamasta tässä nimessä? Ja nyt te olette täyttäneet Jerusalemin opetuksellanne ja tahdotte saattaa meidän päällemme tuon miehen veren." Mutta Pietari ja muut apostolit vastasivat: "Enemmän tulee totella Jumalaa kuin ihmisiä.”

 

Kiivas väittely jatkui apostolien ja lainopettajien välillä, mutta sitten fariseus nimeltään Gamaliel, koko kansan kunnioittama lainopettaja puuttui puheisiin ja sanoi: ”Pysykää erossa näistä miehistä ja antakaa heidän olla. Jos tämä hanke tai toiminta on ihmisistä, se raukeaa tyhjiin, mutta jos se on Jumalasta, te ette voi kukistaa heitä. Varokaa, ettei teidän havaittaisi taistelevan Jumalaa vastaan." Niin he myöntyivät hänen neuvoonsa.

 

Tästä edellisen kertomuksen tapahtumista on kulunut jo noin 2000 vuotta ja tämä kyseinen hanke ei ole kaatunut, päinvastoin vahvistunut ja levinnyt ympäri maapalloa. Hanke on siis Jumalasta ja me emme voi sitä kaataa!

 

Viisasta sanaa

12.10.2014 21:45

Voisiko kaksi kertomusta Toivo Haapalan kirjasta; Kaskuja Herran huoneesta, nostaa ajatuksiisi jotain tähän hetkeen sopivaa.

 

Matkalla kirkkoon koira sieppasi papilta hänen kirjoitetun saarnansa.

 - Rakkaat seurakuntalaiset. Tänään en valitettavasti pysty pitämään kirjoitettua saarnaani, vaan joudun puhumaan, mitä Jumala suuhuni panee.

Mutta ensi sunnuntaina yritän korvata vahingon.

*****************************************************

Kaksi eläkeläismiestä palasi helluntaiseurakunnan kokouksesta, missä oli niin viisasta sanaa, ettei sitä ymmärtänyt kuin korkeintaan polkupyöräliikkeen johtaja Pennanen, arvioi ensimmäinen uskonveli.

 - Ja hänkin ymmärsi väärin, jatkoi toinen.

 - Vaan ymmärsi kuitenkin, päätteli ensimmäinen.

*****************************************************

Mitä tähän on sitten lisäämistä?

Paavali antaa ainakin jonkinlaisen vihjeen Roomalaiskirjeessä:

12:3. Sen armon perusteella, joka minulle on annettu, sanon teille jokaiselle: älkää ajatelko itsestänne enempää kuin sopii, vaan ajatelkaa kohtuullisesti, sen uskon määrän mukaan, jonka Jumala on kullekin antanut. 

 

 

Helteet ja muut koettelemukset

15.07.2014 17:45

Ihmistä koetellaan monin eri tavoin. Joskus kesän helteet piinaavat joitakin heikossa kunnossa olevia ihmisiä, vaikka samaan aikaan toiset nauttivat siitä ylen määrin. Talven kovat pakkaset ovat samankaltainen ilmiö, joillekin siitä on iloa toisille pelkästään haittaa.

Sanoma Jeesuksesta Kristuksesta on joillekin hullutus, kun taas iankaikkisuuteen Jeesuksessa Kristuksessa luottavat tietävät sen olevan kaiken voima. Raamatun sanan luotettavuus ja sen luonne Jumalan sanana on ihmiskuntaa jakava asia. Joku uskoo ja joku ei usko. Kun Raamattuun uskova johtaa jotain seurakuntaa, monien mielestä silloin on oikea henkilö ”kirkkolaivan kapteenina”. Valitettavasti edellä todetusta on poikkeuksia ja tällöin on selvää, että laivassa on moneen suuntaan vieviä ajatuksia ja tekoja. Kyseisen seurakunnan laivaa soudetaan eritahtiin ja erisuuntiin, usein laiva saattaa vain pyöriä ympyrää ja sen matka ei taitu lainkaan. Moni lähtee airoista pois ja jättää laivan kokonaan. Alkuperäinen apostolisen ajan sanoma on hämärtynyt ja luottaminen Jumalan sanaan ainoana auktoriteettina on kärsinyt tappion. Tämä ei ole vieras ilmiö meidän rakkaassa Suomessamme ainakaan tänään keskellä heinäkuuta.

Jeesus puhuu llmestyskirjassa Johannekselle seuraavia asioita, jotka ovat tälle ajalle:

Koska olet noudattanut minun kestävyyteen kehottavaa sanaani, niin minäkin varjelen sinut koetuksen hetkestä, joka on tulossa koko maailmaan koettelemaan niitä, jotka asuvat maan päällä. Minä tulen pian (äkisti). Pidä kiinni siitä, mitä sinulla on, ettei kukaan ottaisi kruunuasi (seppelettäsi). Joka voittaa, siitä minä teen pylvään Jumalani temppeliin, eikä hän koskaan enää lähde sieltä ulos. Minä kirjoitan häneen Jumalani nimen ja Jumalani kaupungin nimen, uuden Jerusalemin, joka laskeutuu taivaasta minun Jumalani luota, ja oman uuden nimeni. Jolla on korva, se kuulkoon, mitä Henki sanoo seurakunnille.'"  (Ilm. 3:10-13)

Kaikkia niitä, joita rakastan, minä nuhtelen ja kuritan. Ahkeroi siis ja tee parannus! Minä seison ovella ja kolkutan. Jos joku kuulee minun ääneni ja avaa oven, minä tulen sisälle hänen luokseen ja aterioin hänen kanssaan ja hän minun kanssani. Joka voittaa, sen minä annan istua kanssani valtaistuimellani, niin kuin minäkin olen voittanut ja istuutunut Isäni kanssa hänen valtaistuimelleen. Jolla on korva, se kuulkoon, mitä Henki sanoo seurakunnille.'" (Ilm. 3:19-22)