Eksytyksen aikakausi

 

Paholainen tulee viekkaasti ja ovelasti, osaten kaikki mahdolliset kierouden konstit. Ihmisen on vaikea havaita valheen kaikkinaisia ominaisuuksia. Erityisen armolahjan avulla voi havaita sen, onko joku opettaja tai julistaja Jumalan valtuutuksilla, vaiko vihollisen tai puhuuko henkilö kenties vain omiaan.

Nyt voit kysyä, kuinka tästä voi enää selvitä kun opetetaan sitä ja tätä. Joskus toinen sanoo jonkun asian olevan näin ja toinen sen olevan aivan toisin. Miten tästä selviää? Paras apu on oma Raamatun tuntemus. Kun tuntee Jumalan sanan, on havaintokyky aivan toinen kuin jos ei ole tutkinut Raamattua.

 

Raamatun tutkistelu ja lukeminen avartaa näkökykyä hengelliseen maailmaan. Meitä varoitetaan selkeästi siitä, että ennen Jeesuksen paluuta tapahtuu laittomuuden lisääntyminen. Jos joku opettaja opettaa tai julistaa vihollisen voimissa, meidän pitää tunnistaa tämä asia.

 

Jumalan Henki ja Antikristuksen henki

 

Rakkaat ystävät, älkää uskoko kaikkia henkiä. Koetelkaa ne, tutkikaa, ovatko ne Jumalasta, sillä maailmassa on liikkeellä monia vääriä profeettoja. Tästä te tunnette Jumalan Hengen: jokainen henki, joka tunnustaa Jeesuksen Kristuksen ihmiseksi, lihaan tulleeksi, on Jumalasta. Yksikään henki, joka kieltää Jeesuksen, ei ole Jumalasta. Sellainen henki on Antikristuksen henki, jonka te olette kuulleet olevan tulossa ja joka jo on maailmassa. Te, lapseni, olette Jumalasta, ja te olette voittaneet nuo väärät profeetat, sillä se, joka on teissä, on suurempi kuin se, joka on maailmassa. He ovat maailmasta. Maailmasta on se, mitä he puhuvat, ja maailma kuuntelee heitä. Me olemme Jumalasta. Joka tuntee Jumalan, kuuntelee meitä, mutta joka ei ole Jumalasta, se ei meitä kuuntele. Tästä me tunnemme totuuden hengen ja eksytyksen hengen. (1. Joh. 4:1-6)

 

sivun alkuun