Hätähuuto Herran puoleen

21.03.2020 15:38

Mitä tekikään Suomen presidentti, kun Suomi oli sodassa vuonna 1939, sodassa jota se ei ollut tahtonut.

Presidentti rukoili julkisesti. Tänään Suomi on sodassa näkymätöntä vihollista vastaan. Olemme koronaviruksen kourissa ja monet joutuvat eristyksiin koteihinsa.

Nyt on otettava järeämmät aseet käyttöön. Rukous voi murtaa vihollisen voimat.

Luottaen siihen, että edellisellä kerralla saimme kansakuntana voiton vihollisesta, se onnistuu myös tällä kerralla. Ryhtymäämme nyt rukoukseen Kyösti Kallion rukouksen sanoin:

”Kyösti Kallion rukous” itsenäisyyspäivänä 6.12.1939.

Taivaallinen Isämme, katso armossasi kansamme puoleen. Sinä olet luonut sen ja rakastat sitä.

Sinä näet, että se on mitä suurimmassa vaarassa. Siksi rukoilemme Sinua: Herra, auta meitä hädässämme äläkä anna meidän hukkua.

Lahjoita kääntymys synnin ja laittomuuden tieltä, jotka johtavat kansamme tuhoon. Herra, armahda meitä.

Herra Jeesus Kristus, ilman sinua olemme voimattomia hävittäviä voimia vastaan, jotka tulivat kansamme yli ja myrkyttävät sen.

Siksi me kerskaamme Sinun voitostasi pahuuden henkiolentoja vastaan, joiden vaikutukset ovat joka päivän sanoin ja kuvin julkisuudessa nähtävissä. Herra sinä olet Golgatan ristillä voittanut pimeyden vallat. Niiden täytyy väistyä myös tänään, koska ylistämme sinun nimeäsi niiden ylitse. Tähän me uskomme, sillä Sinä voit myös meidän aikanamme varjella ihmiset saatanalliselta eksytykseltä. Herra armahda meitä.

Auta meitä Pyhän Henkesi kautta ryhtymään omassa elämässämme taisteluun syntiä vastaan ja olemaan kestäviä loppuun asti.

Tee meidät kansamme keskellä merkiksi Sinun vapauttavasta armostasi.

Täytä meidät niin Sinun rakkaudellasi, että me tulemme kuuliaisiksi Sinun käskyillesi. Rakkautesi olkoon meissä se voima, joka voittaa pimeyden vallat kansassamme.

Herra Jeesus Kristus, kaiken voimme sinun kauttasi, siihen me uskomme.

Armahda meitä.

Aamen.

Takaisin